Hiihtäjille uusi jäsenetu

Jyväskylä Ladun Majan viereisessä huoltorakennuksessa on suksi- ja lumikenkävuokraamon lisäksi suksien huoltotila. Siellä on kaksi voitelutelinettä, voiteluraudat ja ehkä hiukan muita perustarvikkeita. Pääsääntöisesti suksien kunnostus on tarkoitus tapahtua omien voiteiden avulla. Majan ollessa avoinna sieltä voi käydä kysymässä pääsyä voitelutilaan. Jyväskylän Ladun jäsenillä on mahdollisuus saada käyttöoikeus tuohon tilaan myös muina aikoina, vaikkei latulaisia toimihenkilöitä ole paikalla.

Mikäli olet jäsen ja haluat henkilökohtaisen käyttöoikeuden suksihuoltoon, ota yhteyttä Mauri Pitkäseen, mauri.pitkanen@gmail.com

 

Ladun Maja palvelee jälleen ulkoilijoita

Jyväskylän Ladun Majalla palvellaan jälleen hiihtäjiä ja muita ulkoilijoita. Majamyynti on toiminnassa 1. kerran sunnuntaina 17.1. klo 10.00-16.00. Palvelu tapahtuu terassille avautuvasta “elämänluukusta”, tuotevalikoima on käytännössä sama kuin ennenkin. Kahvia, mehua, kaakoata, munkkeja ja grillimakkaraa. Makkaroita varten pihassa palaa nuotio. Ulkoilijoilla on ulkosalla suositusten mukaisesti käytettävissä hajautetusti pöytiä. Luukulla käy pankkikortti ja käteinen.  Palvelu jatkuu lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.00-16.00. Hiihtoloman aikataulusta ilmoitetaan erikseen.
Huoltorakennuksen suksenhuoltotila on avoinna klo 10-14 ja siellä voi huoltaa suksensa, tarvittaessa annetaan voiteluun apua. Omia voiteita ja välineitä voi myös käyttää. Palvelu ei maksa mitään.
Ohjattu lumikenkäretki lähtee majalta klo 11.00. Tarvittaessa Latu vuokraa lumikengät (5€) ja opastaa niiden käytössä. Vuokravälineet ovat huoltorakennuksessa. Retki ei maksa mitään.
Samasta paikasta voi myös vuokrata sukset, hiihtokengät ja sauvat (5€), jos haluaa kokeilla lähilatuja. Välinevuokra maksetaan “elämänluukulla” Majalla.
Jalankulkijoille ja koiraihmisille on merkitty Tossu&Tassupolku Pikkukakkosen sisäpuolelle. Laavulle lähtee jäätä pitkin polku saunarannasta. Katso oheinen opaskartta.  
 
 

Majalle on merkitty talvinen Tossupolku

Talviaikaan on usein harmiteltu, ettei jalankulkijoille ole talvisaikaan riittävästi metsäpolkuja. Jotkut ovat ajatelleet hiihtäjien vallanneen suuren osan ulkoilureiteistä. Toki niitä polkuja löytyy joka puolelta kaupunkia. Nyt myös Majan alueelle on merkitty sinisin nauhoin Pikkukakkosen reitin sisäpuoleiseen metsään vajaan kilometrin metsäpolku. Se lähtee Majan takaa, puupinojen läheisyydestä metsään ja lenkki palaa lähtöpisteeseen. Eksyä ei oikein voi, koska reitti on kokonaisuudessaan Pikkukakkosen sisäpuolella.

Hiihtoretki Vuontispirtin maisemiin vko 15 2021 ilmoittautumislinkki täällä

Hiihtoretki Vuontispirtin maisemiin

 

Edellisvuosista poiketen retki tapahtuu huhtikuussa 2021 viikolla 15.

La – la 10.-17.4.2021 on alustavasti varattuna meille.

Hinnat:       410 €/ hlö majoitus 2 h huoneessa tai 2 h mökissä

378 €/ hlö majoitus 3-4 h mökissä

Lisähinta yhden hengen majoituksesta 80 €/hlö

Majoitushinta sisältää aamiaisen, retkieväät talon tarpeista sekä päivällisen ja tietysti joka päivä saunan.

Meille on alustavasti varattu 48 henkilön majoitus.

Alustava hinta linja-autokyydille on 100 €/hlö.

Retkestä myös uusimmassa jäsenlehdessä, linkki alla

http://jyvaskylanlatu.fi/wp-content/uploads/2020/12/jyvaskylanlatu_jasenlehti_4-2020_netti.pdf

 Ilmoittautumiset retkelle ensisijaisesti alla olevan linkin kautta nettilomakkeella tai suoraan Hessulle.

Ilmoittautumislinkki:

https://jklatuvuontispirtti2021.nettilomake.fi

 

Terveisin,

Hessu

p. 0400 318106

hessu.parviainen@gmail.com

 

Ladun Maja on suljettu 17.01.2021 asti

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän kymmeneen henkilöön 22.12.2020-17.1.2021 väliseksi ajaksi Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella. Pirkanmaalla kymmenen hengen rajoitus on parhaillaankin voimassa, muiden sairaanhoitopiirien osalta rajoitus kiristyy nyt. Rajoitukset ovat välttämättömiä epidemiatilanteen rauhoittamiseksi.

Ladun Maja pidetään oheisten rajoitusten ajan suljettun.  Ko. ajankohdan jälkeisistä aukioloajoista ja toimintatavoista tiedotetaan sitä mukaa, kun uusia viranomaisohjeita aikanaan tulee.

Ohessa linkki aluehallintoviraston tiedotteeseen:

https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69896923

 

 

 

Vuoden 2021 retkien suunnitteluilta hybriditapahtumana

Retki-ilta Ladun Majalla maanantaina 14.12. klo 18 – 20. Suunnitellaan ensi vuoden retkiä, retkikohteita ja mietitään myös muuta retkeilyyn liittyvää asiaa. Mukaan majalle pääsee 20 nopeinta ilmoittautunutta. Kahvitarjoilu. Osallistua voit myös teamsin välityksellä. Ilmoita tulostasi, tai osallistumisesta verkon välityksellä sähköpostilla
viljanenheikki at gmail.com viimeistään 12.12.

Jyväskylän Latu ry, Syyskokous 2020 8.11. klo 15

Jyväskylän Latu ry                        Esityslista

Syyskokous

Aika: sunnuntai 8.11.2020 klo 15:00

Paikka: Ladun Maja, Ronsuntaipaleentie 279

 

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen järjestäytyminen: valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa ja vähintään kaksi (2) ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen osanottajat sekä kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Esityslistan hyväksyminen
 5. Hyväksytään vuoden 2021 toimintasuunnitelma
 6. Päätetään vuoden 2021 jäsenmaksut
 7. Päätetään vuonna 2021 maksettavien palkkioiden ja kulukorvausten perusteet
 8. Hyväksytään vuoden 2021 talousarvio
 9. Päätetään hallituksen jäsenten lukumäärä seuraavaksi toimikaudeksi
 10. Valitaan hallituksen puheenjohtaja
 11. Valitaan muut hallituksen varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle ja varajäsenet
 12. Valitaan toiminnantarkastajat ja varatoiminnantarkastajat
 13. Päätetään, miten yhdistyksen kokouskutsut ja muut tiedonannot sääntöjen 11§ mukaan julkaistaan
 14. Muut esille tulevat asiat
 15. Kokouksen päättäminen

HUOM!  Kokoukseen voi osallistua myös etänä. Tämä onnistuu ilmoittamalla osallistumisesta sähköpostitse viimeistään 7.11.2020  osoitteeseen marjut.hilska@gmail.com.  Marjut lähettää osallistumislinkin kullekin ilmoittautuneelle sähköpostiin ennen kokouksen alkua.

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2021, linkit alla

  Toimintasuunnitelma:  http://jyvaskylanlatu.fi/wp-content/uploads/2020/10/toimintasuunnitelma-vuodelle-2021.pdf

  Talousarvio:  http://jyvaskylanlatu.fi/wp-content/uploads/2020/11/budjetti-2021-ver2.pdf

 

Kokouksessa kahvitarjoilu

Tervetuloa

Jyväskylän Latu ry

Hallitus

 

Lamppuretki ison kuun aikaan

Jyväskylän Latu järjestää sunnuntaina 1.11.2020 klo 16.00 alkaen (talviaika) kaikille avoimen otsa/taskulamppuretken Ladun majalta.
Matka laavulle on vajaa 2km suuntaansa ja siitä majan läheinen osuus on valaistu, loppuosa kuljetaan pimeässä metsässä polkuja ja metsäautotietä myöden. Osa reitistä on ilmeisen hankala lastenrattaille.
Perillä on laavu, jossa tulet ja osallistujilla on siellä mahdollisuus omien eväiden nauttimiseen, makkaranpaistoon ym.
Mukaan säänmukainen varustus, eväät, valaisin ja voimavaroja 2×1,8km kävelyyn.
Retki toteutetaan koronasuosituksia noudattaen. Paluu majan p-alueelle n 18.30 mennessä. Jos taivas on kirkas, pääsemme ihailemaan taivaalta kuuta ja ehkä joitakin iltatähtiäkin.

Jyväskylän kaupungin ohjeistus 29.09. koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi

Jyväskylän kaupungin ohjeistukset koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi

Hyvä liikuntaharrastaja. Tämä kirje lähetetään Jyväskylän Timmi-varausjärjestelmän kautta henkilöille, jotka on merkitty koulujen liikuntasalivarausten yhteyshenkilöksi. Viesti sisältää kaupungin ohjeistuksia koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Luethan sisällön huolella ja viet tietoa eteenpäin omassa yhteisössäsi. Kiitos kaikille jo etukäteen!

Jyväskylässä laaja maskisuositus yli 15-vuotiaille asukkaille   maskeja suositellaan pidettävän aina julkisissa sisätiloissa sekä yleisötilaisuuksissa

Jyväskylän kaupunki antoi laajan maskisuosituksen torstaina 24.9. kaikille yli 15-vuotiaille kahden viikon ajaksi. Taustalla on Jyväskylän koronatartuntojen kasvava määrä ja arvio siitä, että Jyväskylässä on menossa käynnissä taudin kiihtymisvaihe. Maskien käyttösuositus täydentää turvallisuusohjeita, jossa muut toimenpiteet ovat hyvä käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona sekä koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa. Maskien käyttösuositus koskee myös urheiluseuroja, harrastajia, ottelutapahtumia ja kaikkia julkisilla paikoilla tapahtuvia toimintoja, jos turvavälejä ei voida muuten säilyttää.

Maskisuositus liikuntapaikoilla:
”       Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Tämä tarkoittaa siis kaikkia kaupungin liikuntahalleja ja -tiloja. Suositus koskee kaikkia liikuntatiloissa liikkuvia henkilöitä. Eli niin liikkumaan meneviä, valmentajia, lasten ja nuorten saattajia, otteluiden katsojia kuin kaupungin henkilökuntaakin.
”       Ulkoilmassa olevissa turnauksia ja tapahtumissa, joissa on mukana laajoja yleisöjoukkoja ja turvavälejä ei voida muuten säilyttää.
”       Liikuntaa ja urheilua seuratessa katsomotiloissa
”       Uimahallien yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa, eli ennen kosteisiin tiloihin siirtymistä
”       Maskia ei tarvitse käyttää liikunta/urheilusuorituksen aikana.
Muistutuksena myös, että alku- ja loppuverryttelyjen tekeminen liikuntatilojen aula- ja eteistiloissa ei ole tällä hetkellä sallittua. Tämä koskee myös uimahalleja ja altaiden reunatiloja. Lämmittelyt ja verryttelyt tulee tehdä ulkona tai sille varatulla omalla vuorolla.

Mikäli ohjeistuksia ei noudateta ja koronatilanne Jyväskylässä pahenee, on Jyväskylän kaupunki valmistellut toimenpidelistauksen sen varalle. Toimenpidelistauksen mukaan kaupunki voi väliaikaisesti sulkea omia yksiköitään mm. harrastustoiminnan rajoittamiseksi. Kaupungin omistukseen kuuluvia yksiköitä ovat useat eri liikuntapaikat sekä uima-hallit. Toimenpiteet otetaan käyttöön, mikäli koronatartuntojen alkuperää ei voida enää jäljittää ja tartunnat lähtevät leviämään asukkaiden keskuudessa hallitsemattomasti. Kaupungilla on myös muita toimenpiteitä ja niitä voidaan ottaa käyttöön vapaamuotoisessa järjestyksessä riippuen siitä, missä ikäryhmässä tai palvelussa tartunnat leviävät.

Maskisuositus koskee siis kaikkia kaupungin hallinnoimia liikuntatiloja, kuten koulujen saleja ja niiden ilta- ja viikonloppukäyttöä, liikuntalaitoksia, uimahalleja, liikuntasaleja ja liikuntahalleja.  Kaikissa näissä tiloissa voi liikkua muita oman ryhmän ulkopuolisia ihmisiä, jolloin maskia käyttämällä varmistetaan turvallinen kohtaaminen käytävillä ja muissa tiloissa.
Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluissa on linjattu jo aiemmin, että vanhempien ja saattajien tulisi odottaa lapsia ulkona. Jos aikuisilla on tarve liikkua sisätiloissa, heidän suositellaan silloin käyttävän kasvosuojainta.

Noudattamalla ohjeistuksia ja olemalla järkeviä mahdollistamme siis harrastus- ja kilpaurheilukauden jatkumisen myös koronan aikana. Haluamme nyt kaikin keinoin huolehtia, että liikuntapaikat pysyvät auki sekä harrastus- ja kilpailutoiminta käynnissä. Tehdään tämä yhdessä!

Ajantasaisen liikuntapalvelujen koronatiedotus kaupungin verkkosivuilla osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/korona

Lisätietoja
Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi