Majatalkoot la 6.5.2023

Ladun Majan keväiset (kelistä huolimatta) siivoustalkoot pidetään lauantaina 6.5. klo 9 alkaen. Siistitään pihaa, siivotaan Maja ja tehdään pientä kunnostusta. Keittoa ja kahvia tarjolla totta kai. Tervetuloa kaikki mukaan!

JYVÄSJÄRVI-SOUTU 15.6.2023

Tule mukaan Jyväskylän Ladun kirkkovenesoutujoukkueeseen KENSUn järjestämään Jyväsjärvi-soutuun torstaina 15.6.2023 klo 18.05 -lähtöön. Tämän hetken tiedon mukaan samassa lähdössä soutavat ainakin TV 1, Mehiläinen, Osaamisvaje, Keski-Suomen Opinto-ohjaajat ja Elevi. Kisassa on ollut viime vuosina mukana n. 50 joukkuetta ja Ladun porukka on soutanut kisassa jo parikymmentä kertaa. Soutumatkan pituus on vajaa 6 km ja aikaa siihen kuluu noin puoli tuntia.

Lisätietoja Jyväsjärvellä tapahtuvasta soudusta ja kuvia edellisen vuoden kisoista löydät KENSUn sivulta https://emea01.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.kensu.fi%2Fsoutu%2F&data=05%7C01%7C%7C237fb0a6bbfb47a0a14c08db44c0634a%7C84df9e7fe9f640afb435aaaaaaaaaaaa%7C1%7C0%7C638179365324665206%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C3000%7C%7C%7C&sdata=xcQuSRM5l7in6PVciKNRnSDSuLK2J6De0%2F9%2Bh1fzbeU%3D&reserved=0 kohdasta aiemmat soudut.

Ilmoittaudu Annulle, jolta voi kysellä lisätietojakin

annu
Anneli Mörä-Leino
040 7683494
anneli.mora-leino@elisanet.fi

KIRKKOVENESOUTURETKI PÄIJÄNTEELLÄ 22.5.2023

Jyväskylän Latu tekee souturetken Päijänteen Teerilahden Äijänniemen laavulle maanantaina 22.5.2023 klo 17-21. Retkelle lähdetään Vihtavuoren Pamauksen veneellä Hotelli Alban laiturilta. Mukaan mahtuu 14 soutajaa eikä aiempaa kokemusta tarvita.

Soutumatkan pituus on yhteensä n 25 km ja soutu tehdään rauhallisella tahdilla niin, että kaikki ennättävät hyvin oppia soutamaan kirkkoveneessä. Souturetki toimii samalla erinomaisena harjoituksena Jyväsjärvi-soutuun.

Äijänniemen laavulla syödään omat eväät ja rohkeimmat voivat pulahtaakin.
Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian, jotta mahdut venhoseen!

annu
Anneli Mörä-Leino
040 7683494
anneli.mora-leino@elisanet.fi

RONSUNTAIPALEENTIEN PIENNARTEN SIIVOUSTALKOOT 11.5.2023

Jyväskylä Latu järjestää yhteistyössä Mustankorkean kanssa Ronsuntaipaleentien siivoustalkoot torstaina 11.5.2023 klo 10-12. Siistimme tienvarren Keltinmäen-Myllyjärven –risteyksestä Ladun majalle.

Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja mahdollisesti myös tyhjiä pussia, joita on varmaan kertynyt sinunkin kotiisi. Tarvittaessa saat toki pussin lähtöpaikalta. Katsotaan kuinka paljon saamme roskia kerätyksi ja viemme ne sitten lopuksi peräkärryllä Mustankorkealle, jossa ne vastaanotetaan ilmaiseksi. Pääsemme samalla tutustumaan Mustankorkean Biokaasulaitoksen valvomoon.

Ota mukaan myös eväät, sillä keräännymme lopuksi Ladun majalle nuotion äärelle. Laitetaan nuotioon tulet, jos metsäpalovaroitus ei ole voimassa.
Tule mukaan keräysporukkaamme saapumalla Ladun majalle em. päivänä klo 10. Saat Ladun majalla lisäohjeita – tarkoituksena on, että jakaudumme siellä neljään ryhmään.

Lisätietoja
annu
Anneli Mörä-Leino
040 7683494
anneli.mora-leino@elisanet.fi

Tarinaillassa historiallisia retkiä Lapissa ja Keski-Suomen maisemissa

Jyväskylän Latu on kutsunut 9.5.2023 liikuntaneuvos Tuomo Jantusen ja nykyisen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlssonin Jyväskylän tarinailtaan, jonka taustana on Suomen Latu 85 vuotta. Mukana on myös arkkitehti Risto Vuolle-Apiala.

Paikkana on Jyväskylän Ladun maja Kolmisoppisella. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 17.30 ja tarinointia jatkuu klo 19.30 saakka. Tarinailtaan ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita ja se on ilmainen. Toivotaan seutukunnan Lappi-asiantuntijoita paikalle.

Parivaljakko esiintyy jo päivällä Liikuntatieteellisen tiedekunnan suuressa luentosalissa L 304 klo 14.00 alkaen. Myös sinne toivotaan paikalle latuväkeä

Tarinaillassa kuullaan valokuvilla höystettynä kokemuksia Keski-Suomen ja Lapin vaelluksista ja erityisesti Kiilopään kehittymisestä Suomen suosituimmaksi retkeilykeskukseksi. Siinä jyväskyläläisillä on ollut merkittävä osuus.

Näistä Saariselän 100 tarinasta on syntynyt Tuomo Jantusen kirjoittamana ”Kiilopään Kiehisiä” -tarinateos. Se on samalla historiikki kyseisen alueen tapahtumista, rakentamisesta ja ihmisistä. Ja kun Jyväskylässä ollaan, ei Tahko Pihkalakaan plus Jyväskylän toimijat kuten Risto Vuolle-Apiala, Roope Nieminen, Esa Säde, Ritva Loimio, Aapo Paavilainen, Aulis Sihvo ja Jouko Järviö voi jäädä ilman mainintoja.

Nykyisinkin Jyväskylän Ladun ja Tunturikerho Ovtsin jäsenet ovat ahkeria Lapin tuntureiden vaeltajia.

Illan aikana kuullaan myös uskomaton tarina vaelluksesta Keski-Suomen maakuntauralla.

Tervetuloa!

Kuvissa sauvailee Suomen Ladun Grand Old Man. Suomen Ladun, Kiilopään, sauvakävelyn ja Tahko Pihakala-seuran mies. Alla Tuomon kirjan kansi tarinoista Saariselän alueelta. Suomen Ladun nykyhetkeä edustaa Eki Karlsson, kuvassa oikealla.

Ruskaretki Vuontispirtin maisemiin syksy 2023

Viikolle 36 olisi tarjolla ruskaretki Vuontispirtin maisemiin.

Lähtö olisi 2.9. ja paluu 9.9. Oletettavasti pääsemme tuolloin ihailemaan ruskan tuloa tunturimaisemiin.

Lähtö Jyväskylästä tapahtuu klo 06:00 jäähallin parkkipaikalta ja 06:15 Harjun tilausajolaiturista. Mat- ka jatkuu siitä Taulumäen kautta 4-tielle.
Matkanvarreltakin voi nousta kyytiin.

Majoituskustannukset :

2 hengen huone tai 2 hengen mökki 448 €/hlö 3–4 hengen mökki 408 €/hlö
1 hengen huoneen lisä 90 €

Linja-automatkan alustava hinta on 135 €/hlö.
Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkeä.

Toinen linja-auto lähtee Kuopiosta (sukuseura). Täten on mahdollista lähteä myös Kuopiosta kyytiin, mikäli sieltä olisi joku tuttu lähdössä.

Ilmoittaudu retkelle alla olevasta linkistä klikkaamalla

https://vuontispirttiruska23.nettilomake.fi

LISÄTIETOJA
Hessu Parviainen

email: hessu.parviainen@heikki

puh: 0400-318106

Jyväskylän Latu ry:n sääntömääräinen kevätkokous 16.4.2023 klo 15 Majalla

Jyväskylän Latu ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään Ladun Majalla sunnuntaina 16.04.2023 klo 15 alkaen. Kokoukseen voi osallistua myös etänä ilmoittamalla osallistumisesta sähköpostilla viimeistään perjantaina 14.04. klo 18 mennessä alla olevaan sähköpostiin.
jkllatu@jyvaskylanlatu.fi                                                                            

Esityslista

Jyväskylän Latu ry:n sääntömääräinen kevätkokous

Aika             Sunnuntai 16.4.2023 klo 15:00
Paikka            Ladun Maja, Ronsuntaipaleentie 279, 40500 Jyväskylä                      
 1.  Avataan kokous
 2.  Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa 
 3.  Todetaan kokouksen osanottajat sekä kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4.  Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. Esitetään edellistä tilikautta koskeva tilinpäätös, joka käsittää tuloslaskelman, taseen ja toimintakertomuksen, sekä esitetään toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto
 6. Päätetään tuloslaskelman ja taseen vahvistamisesta
 7.  Päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille, sekä niistä toimenpiteistä, joihin edellisen vuoden hallinto ja tilinpäätös antavat aihetta
 8. Majaremontti; päätetään remontin aloittamisesta
 9. Ylläksen lomosake; päätetään lomaosakkeen myynnistä
 10.  Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
  • Hallitukselle ei ole tullut määräaikaan mennessä esityksiä käsiteltäväksi tässä kokouksessa
 11. Päätetään kokous

Tervetuloa kokoukseen

Jyväskylän Latu ry hallitus

Raattaman hiihtomatka Maaliskuussa 2023

Ohessa on kuvia latulaisten perinteiseltä hiihtomatkalta Vuontispirtille. Matkaan Pallastunturien maisemiin lähti 40 ulkoilijaa. Säät olivat hyvät. Toki viikolla oli kaksi pilvistä ja ja runsaslumistakin päivää. Mutta silloinkin hiihdettiin. Hiihtomatkat ja vauhti oli kaikille sopivat. Ensimmäisenä päivänä tehtiin tutustumishiihto Varkhaan kodalle, n 12 km leppoisa matka. Muina päivinä hiihdettiinkin sitten erilaisia reittejä pienemmissäkin ryhmissä. Reitit ovat turvallisia eksymistä eikä hankalia mäkiä tarvitse tuolla pelätä.

Ensi keväänä on tarkoitus taas lähteä tuonne. Majoitus on varattu. Samaan paikkaan on jo varattu majoitus tulevan syksyn ruskamatkalle. Ilmoittautuminen löytyy kotisivujen etusivulta.

Kuvat ovat kuvakarusellina. Niitä pääsee rullaamaan nuolinäppäimillä.

Mäkihypyn kokeilupäivä ladun majalla lauantaina 25.2.2023

Lauantaina 25.2.2023 Jyväskylän hiihtoseuran mäkijaosto järjestää ladunmajalla mäkihypyn kokeilupäivän. Paikanpäällä on pieni lumihyppyri, josta halukkaat pääsevät kokeilemaan lajia mäkikoulun valmentajan ohjeistuksella. Mäestä pääsee laskemaan omilla hiihtosuksilla tai hiihtoseuran tarjoamilla oikeilla mäkihyppysuksilla. Ohjaajamme kertoo teille samalla mielellään lisää JHSn mäkikoulu toiminnasta ja mäkihypyn harrastusmahdollisuuksista Jyväskylästä.

Tervetuloa kokeilemaan ja tutustumaan lajiin paremmin!

Lumihyppyri sijaitsee ns. uimarannan mäessä

Kansallinen hiihtopäivä Ladun Majalla 4.3.2023

Muumipeikon kanssa hiihtämään 

Tervetuloa viettämään hiihdon ystävien omaa nimikkopäivää, kansallista hiihtopäivää Ladun Majalle lauantaina 4.3. klo 10–15.  

Muumipeikko vierailee päivän aikana tasatunnein alkaen klo 10 eri pisteissä Ladun Majan alueella.  

Hiihtomaa Kolmisoppisen jäällä sekä uimarannan tuntumassa pyritään pitämään auki. Tasaisilla laduilla voit omatoimisesti harjoitella hiihdon alkeita ja kokeilla tasapainoasi pienessä mäessä uimarannan tuntumassa. Jos sinulla ei ole omia suksia ja/tai monoja, nekin voit vuokrata majakahviosta.  

Vaan jos hiihto ei ole sinun juttusi niin pulkkamäki, napakelkka, laavun ja Majan nuotiot odottavat juuri sinua. 

Tervetuloa koko perheen voimin viettämään reipasta talvipäivää Ladun Majalle!