Hiihtomaa valmistuu

Majan alueelle Kolmisoppisen jäälle ja rannoille on rakennettu hiihtomaa. Muumien hiihtokoulu pidetään 5.-6. 2. Hiihtomaa on muulloin kaikkien käytettävissä niin pitkään, kuin kelit sallivat. Laturyhmä ajaa aina tarvittaessa alueelle latuja. Mäkeen on tehty mäenlaskun harjoittelua varten ladut, jotka ovat vain hiihtäjien käytössä. Pulkkamäelle on varattu rinne huoltorakennuksen viereltä.

Kuvassa hiihtokoulun opettajat testailevat aluetta. Kuva Mauri Pitkänen.

Alla mäenlaskupaikan testausta hiihtomaassa. Kuva Reino Leino

Majalla vilkas ulkoilutalvi

Ladun Majan alueella ulkoilukausi on sujunut hyvin. Pysäköintialueet ovat pullistelleet välillä, vaikka niitä on vuosittain laajennettu. Latuverkko on ollut hyvässä kunnossa ja Ladun omia metsälatujakin on päästy kunnostamaan. Muumien hiihtokoulun aluetta on päästy jo kunnostamaan. Hiihtokouluista lisää toisaalla näillä sivuilla. Rajoitusten johdosta Majalla on pitänyt hoitaa myynti elämänluukun kautta. Järjestely on toiminut hyvin ja majapäivystäjät ovat huolehtineet pihanuotiosta, joka on palvellut niin makkaranpaistajia kuin munkin sekä mehun nauttijoita. On huomattu, että kaakaosta on tullut erittäin suosittua juomaa. Täytyy toivoa, että se jättää pienille jonkun muistijäljen lapsuuden retkistä Ladun Majalle.

Viola, 2v ja Pinja 6v nauttivat välipalaa ulkotulen äärellä. Makkara maistui, samoin lämmin juoma vanhempien seurassa.

Reino, 5v ja Hertta 3v nauttivat ansaittuja munkkeja Majalla. He ovat ahkeria hiihtäjiä, jaloissa nytkin hiihtokengät. Jospa he ovat joskus Majalla hiihdättämässä seuraavan sukupolven pikku hiihtäjiä.

Intersport Tourula palvelee Majan alueella

Suksista kysyttävää? Kaipaako kalusto huoltoa tai uusimista? Intersport Tourula on tuonut suksihuoltokontin Ladun Majan huoltorakennuksen läheisyyteen. Kontissa liikkeen edustajat pystyvät tekemään suksille tasalaatuisen konevoitelun, mikä sisältää suksien pohjan puhdistuksen sekä luistovoitelun.. Asiantuntijat vastaavat mielellään myös ulkoilijoiden kysymyksiin ja ohjeistavat hiihtovälineiden hankinnassa. Kontin aukioloaikoina ulkoilijoilla on myös mahdollisuus kokeilla hiihtäen uusia suksien myyntimalleja. Kontti on avoinna Majan aukioloaikoina la ja su klo 10-16. Myöhemmin kevään edetessä piste saattaa olla avoinna myös arki-iltoina.

Kuva: Mauri Pitkänen

Majan suksihuoltotilasta

Ladun Majan huoltorakennuksessa erillinen suksihuoltotila. Siellä on voitelutelineet ja voiteluraudat. Ne ovat käytettävissä eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Jyväskylän Ladun jäsenille voidaan erikseen myöntää erillinen käyttölupa, jolloin jäsen voi huoltaa suksiaan haluamanaan ajankohtana. Käyttäjällä on oltava omat voiteet mukana. Tila on siivottava käytön jälkeen ja ilmastointi ja sähkölaitteet on kytkettävä irti. Rakennuksessa on tallentava videovalvonta.

Tilan käytöstä voi tiedustella Mauri Pitkäseltä, mauri.pitkanen@gmail.com

Onnistunut ulkoilutapahtuma uudella moottoritiellä

Väylävirasto ja Jyväskylän Latu mahdollistivat ulkoilijoille neljäksi tunniksi pääsyn liikkumaan lihasvoimin myöhemmin avattavalla moottoritiellä. Tilaisuus oli ainutlaatuinen, ilmeisesti kukaan ulkoilijoista ei enää koskaan pääse reitille muuten kuin moottoriajoneuvolla. Tielle oli merkitty eri pituisia reittejä, pisimmän käännepiste oli Vehniällä. Lyhyin lenkki oli 3,5 km. Reitillä näkyi kävelijöitä, pyöräilijöitä, lapsiperheitä ja jopa rullasuksihiihtäjiä. Lyhyellä reitillä oli useitakin perheitä, joiden pienimmät selvittivät reitin potkupyörällä. Ulkoilijoita oli yli 600. Moottoritie avataan liikenteelle 2022 tammikuun lopussa, noin 8 kuukautta etuajassa. Kuvat Heikki Viljanen Marjut Hilska ja Mauri Pitkänen. Voit selata kuvia reunassa olevien nuolien avulla.

Ainutlaatuinen koko perheen liikuntatapahtuma 20.11.2021

Tervetuloa tutustumaan uuteen moottoritiehen reippailun merkeissä!
Väylävirasto ja Jyväskylän Latu järjestävät kaikille avoimen ulkoilutapahtuman lauantaina 20. marraskuuta klo 10.00–14.00. Viimeiset tutustujat päästetään väylälle klo 13.00.Moottoritiehen voi tutustua esimerkiksi kävellen, juosten, polkupyöräillen tai rullasuksilla hiihtäen, tyyli on vapaa! Tämä ainutlaatuinen tilaisuus ei toistu! Tapahtumaan on vapaa pääsy. Katsokaa oheiselta kartalta pysäköintialueet ja lähestymisreitit.

REITIT
Valittavana on viisi eripituista reittiä. Reittien pituudet vaihtelevat 3,5–31 kilometrin välillä Kirrin eritasoliittymästä lähdettäessä.Pääasiallinen lähtö ja maali sijaitsevat Kirrin eritasoliittymässä Kirrinkallion eteläpuolella. Reiteille pääsee myös Puuppolan eritasoliittymästä sekä Vehniän eritasoliittymän Vehniän kylän puoleiselta rampilta. Reiteiltä saa poistua ainoastaan Kirristä, Puuppolasta ja Vehniältä.PYSÄKÖINTI
Kirrin eritasoliittymän lähtöalueen lähistöllä on rajoitetusti pysäköintipaikkoja, suosittelemmekin tutustujia saapumaan paikalle julkisella liikenteellä, jalkaisin tai pyöräillen. PYYDÄMME KAIKKIA TAPAHTUMAAN OSALLISTUJIA HUOMIOIMAAN, ETTÄ AJONEUVOJEN PYSÄKÖINTI ON KIELLETTY KAIKKIALLA RINNAKKAISTIEN VARRELLA JA POIKITTAISILLA YHTEYKSILLÄ.
Tämä koskee myös Vehniän tai Puuppolan eritasoliittymän kohdalta reitin aloittavia osallistujia.VARUSTAUTUMINEN
Laita jalkaan hyvät kengät, pakkaa mukaan evästä ja reipasta mieltä ja tule kanssamme nauttimaan päivästä ulkoilun merkeissä! Moottoritielle ei ole tehty liukkaudentorjuntaa, joten jokainen liikkuu omalla vastuullaan.Tapahtuman yhteydessä voi myös tavata hankkeen projektipäällikön ja Destia Oy:n työpäällikön klo 12–14 välisenä aikana tapahtuman lähtöalueella.Tervetuloa!Väylävirasto ja Jyväskylän Latu

Hämärähommia Ladun Majalla 29.10.- 31.10.


Suosittu Tossu- ja tassupolku on nyt hämärähommien tapahtumapaikkana. Polulle on laitettu kimaltelevia heijastimia koko matkalle. Perheen pienimmät mukaan, otsa-tai taskulamput matkaan ja kohti salaperäistä metsäpolkua. Hienot polun satuaiheiset taulut näyttävät erilaisilta kuin päivänvalossa ja heijastimet kiiltävät kuin pienet tähdet. Kuinka monta näet niitä polun varrella? 
Hämärähommat Ladun Majalla alkavat perjantaina 29.10. klo 17:00 ja ovat koettavissa myös lauantaina ja viimeisen kerran sunnuntaina. Lähde mukaan seikkailuun. 

Vuoden 2021 talkoolainen valittu

Jyväskylän Latu kutsui vapaaehtoisia toimijoitaan yhteiseen iltaan 15.10.2021. Paikalle oli päässyt saapumaan nelisenkymmentä latulaista. Tilaisuudessa julkistettiin yhdistyksemme vuoden vapaaehtoinen. Hän on Heikki Viljanen. Heikki on ollut monessa mukana, kunnostautunut erityisesti retkien suunnittelijana ja toteuttajana. Valinta oli yksimielinen. Heikki korosti lyhyessä puheessaan vapaaehtoistyön merkitystä yhdistykselle ja samalla koko yhteiskunnalle. Sen arvo on todella suurta.

Juhla oli onnistunut, osallistujat viihtyivät ohjelmaakin oli sopivasti. Raimo Koivistoinen esitti kaksi itse sanoittamaansa latuhenkistä laulua. Illan päätteeksi oli vielä arvonta. Miltei kaikki saivat pienen palkinnon.

Kuvassa Heikki Viljanen valintansa jälkeen.
Kuva: Mauri Pitkänen

Majatalkoot on taas pidetty

Ladun Majalla pidettiin syystalkoot lauantaina 9.10.2021. Reippaita latulaisia saapui paikalle runsaasti. Maja ja sauna on nyt siivottu “alhaalta ylös”, ikkunoita unohtamatta. Piha-alue on haravoitu ja alueella löytynyt jätepuu ja rakennusjäte saatiin kerätyksi siirtolavalle. Liiteriin on nyt siirretty ulkona kuivaneet puut ja tuoreita pienittyjä puita saatiin koottua verkon sisään. Talkoolaisille oli tarjolla maittava keittolounas, vaihtoehtoja oli jokaiseen makuun. Ja päälle tietysti Majan mainiot munkkikahvit.

Artikkelin kuvat: Jukka Mattila

Latulaisia Finlandia Marathonin tehtävissä

Jyväskylän Latu on ollut mukana liikuntatapahtumissa jo kautta aikain. Moni muistaa Naisten Askel-tapahtumat. Finlandia Marathonia on juostu taas usean vuoden ajan, nyt Rantaraitilla. Latulaisia on ollut mukana auttamassa tapahtuman järjestäjiä. Meidän vapaaehtoisia on ollut kilpailukansliassa eri tehtävissä, liikenteen ohjaajina, järjestysmiehinä sekä Viherlandian huoltopisteellä. Useiden vuosien ajan myös Ladun valokuvauskerho on kuvannut tapahtuman järjestäjälle juoksijoita eri kohdissa reittiä. Näin myös vuonna 2021.

Kuvat: Jukka Mattila

Kuvat: Jukka Mattila