Latulaisilla oli iso panos Finlandia Marathonin toteutuksessa

Jyväskylän Ladun talkoolaisia oli n 50 henkilöä Finlandia Marathonin eri tehtävissä. Osa jo useina päivinä ennen tapahtumaa ja suurin osa tietysti tapahtuman aikana. Ensikertalaisia oli parisen kymmentä. Ladun puolesta lankoja käsissään piti Helvi Kaihlanen, kuten niin monena vuotena aiemminkin. Tapahtuma jakaantui kahdelle päivälle, 16.-18.9.2020.

Meidän tiimimme hoiti mm. Äijälän huoltopistettä, jossa juoksijoille tarjottiin juomaa ja suolakurkkuja sekä banaania.

Tapahtuman järjestäjiltä tuli kiitosta heti maratonin jälkeen:

Lämpimimät kiitokset Jyväskylän Ladun jäsenistölle tapahtuman onnistumiseksi tekemästänne talkootyöstä! Arvostamme todella paljon! Finlandia Marathonin pääsihteerit Jouni Vatanen ja Markku Koistinen.

Tässä todellisia maratonien konkareita. Urpo ja Päivi Naumanen sekä Erkki Kaihlanen. Heillä on yhteensä juostuna 330 täyttä maratonia. Huoltopaikalla heiltä riitti tutuille juoksijoille kannustushuutoja, juomien jaon lomassa.

Puolimaratonin juoksijoista muodostui huoltoon ajoittain jopa ruuhkaa. Mutta kaikille riitti juomaa.

Sauvakävelyt jatkuvat aamuisin

Aamusauvailut alkavat! Tule mukaan sauvakävelemään keskiviikkoaamuisin kello 9.00 Jyväskylän Harjulle 7.9.2022 alkaen. Saa kävellä myös ilman sauvoja! Kierretään Harjun pururataa ja parannetaan maailmaa sekä ihastellaan syksyyn vaihtavaa Jyväskylää noin 1-1,5h ajan. Kokoontuminen on kuntoportaiden alapäässä, Pitkäkadun ja Kortesuonkadun risteyksen yläpuolella. Autopaikkoja on Harjun päällä sekä Pitkäkadun varrella. Polkupyörän voi jättää kuntoportaiden alapäähän.

Maanantaiset klo 18.00 alkavat sauvakävelyt ovat viimeisen kerran 19.9. Illat pimenevät tuolloin jo nopeasti. Sen jälkeen tulevista maanantaiden kävelyistä ja niiden alkuajoista ilmoitetaan sauvakävelijöiden Whatsapp-ryhmässä.

Jollet ole vielä mukana sauvailijoiden Whatsapp-ryhmässä, niin klikkaa puhelimessasi oheista linkkiä.

https://chat.whatsapp.com/DQ8VsB5ZKd6AANVCLmVJJF

Oheisissa kuvissa osa leppoisten ryhmästä 29.8. Laajavuoren huiputuksella.

Kuva: Mauri Pitkänen

Kuva: Satu Antskog

Kuva: Satu Antskog

Hiihtämään Vuontispirtin maisemiin keväällä 2023

Keväällä 2023 lähdetään hiihtämään viikolla 11. Lähtö lauantaina 11.3.2023 klo 06:00 ja paluu lauantaina 18.3.2023 illansuussa. 

Perillä hiihdellään joko porukassa tai omin neuvoin eripituisia matkoja vaihtelevissa maisemissa ja maastoissa. Kukin kuntonsa mukaan. 

Sekä meno- että paluumatkalla teemme muutaman pysähdyksen, joissa omakustanteiset kahvittelut ja ruokailu. 

Hintoja majoitukselle en ole vielä saanut, mutta lienee luokkaa 2hh tai 2h mökki 450 €/hlö, 3- 4h mökki 410 €/hlö ja jos haluat itsellesi yhden hengen huoneen, niin olet valmis maksamaan n.100 € lisäkustannuksen. 

Bussikyydin hinta lienee siellä 135 €/hlö riippuen tietysti hivenen lähtijöiden määrästä. 

Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 30. 

Bussiin mahtuu maksimissaan 50 henkilöä. 

Ilmoittautumislinkki avautuu kotisivuille elokuun puolenvälin tietämillä. 

Tiedoksi jo nyt, että vuoden 2023 ruskaretki tehdään viikolla 36 eli 2.-9.9.2023.  

Tiedustelut: 

hessu.parviainen@gmail.com 

p. 0400 318106 

Ilmoittautumislinkki: https://vuontispirttihiihto2023.nettilomake.fi

Metsämörri-tapahtuma Ladun Majalla 25.9.2022

Metsämörri-tapahtuma Ladun majalla 25.9. klo 15-17

Tule viettämään Ladun majalle Metsämörri-päivää koko perheesi kanssa tai
ihan vain yksiksesi ja juhlistamaan näin jo 30 vuoden ikään ehtinyttä
Metsämörriä. Metsämörri-päivänä Ladun majalta löytyy Tassu- ja tossu
-polun varrelta erilaisia toimintapisteitä, joissa on tekemistä ja
katselemista yksin tai yhdessä. Metsään on lähtenyt seikkailemaan
muitakin, joten pienillekin lapsille polusta tulee seikkailu. Polkua voi
kiertää omaan tahtiinsa.

Ota eväät mukaan tai hyödynnä Ladun majan tarjontaa. – Pihanuotiossa
ovat makkaratulet odottamassa paistajia.

Varaa retkipäivää varten päälle retkeilyyn sopivat vaatteet ja jalkaan
kumisaappaat.

Metsämörri-tapahtuman järjestävät Jyväskylän Ladun lasten tapahtumien
ohjaajat.

Lisätietoja Anneli Mörä-Leino
040 7683494

Kuvassa vuoden 2016 Mörripatikan nuotiotunnelmaa. Kuva Mauri Pitkänen

Koko perheen saunapäivä Ladun Majalla lauantaina 18.06.2022

Tervetuloa viettämään koko perheen saunapäivää Ladun Majalle lauantaina 18.6. klo 12-18. Sauna lämpiää kaikille yhteisesti koko päivän. Miehille ja naisille omat pukeutumistilat. Ohjattua frisbeegolfia klo 12-14 sekä yhteinen lentopallopeli sekajoukkuein klo 14:30-16. Omatoimisesti voit heittää tikkaa tai rengasta ja pelata mölkkyä. Tai kiertää Tossu & tassupolun, jonka varrella piirustuksia Metsämörrin kavereista tai opetella uutta villiyrteistä pikkukakkosen varrella. Mahdollisuus myös kokeilla kanootteja, kajakkeja ja sup-lautoja.

Majan kahviosta voit ostaa kahvia, munkkia, makkaraa tai muurinpohjalettuja koko päivän.

Metsämörrin kaverit Tossu- ja tassupolulla

Jyväskylän Ladun Majan Tossu- ja tassupolun tämän kesän teemana on Metsämörrin kaverit.

Suomenkielinen Metsämörri täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlan kunniaksi Metsämörri on kutsunut kaverinsa mukaan juhlimaan synttäreitään keskelle suomalaista metsäluontoa.

Jyväskylän steinerkoulun oppilaat ovat luoneet luontoa rakastavalle ja suojelevalle Metsämörri-satuhahmolle koko joukon kavereita, jotka tapaat Tossu- ja tassupolulla.

Perheen pienimmät siis mukaan, evästä ja juotavaa reppuun ja kohti Ladun Majaa. Tossu- ja tassupolku kulkee hienossa kuusimetsässä noin 900 metrin matkan. Polun varrella perheen pienimmät voivat tavata kaikki Metsämörrin kaverit ja koko perhe aistia vanhan metsän tunnelmaa. Evästauko Kolmisoppisen laavulla kruunaa elämyksellisen ulkoilupäivän.

Metsämörri kavereineen juhlii koko kesän, aina myöhäiseen syksyyn saakka.

Majan alueella MOBO-suunnistusta, hyvä tapa tutustua lajiin

Nyt on helppo tapa suunnistaa “kiintorateilla” myös omin päin. Jyväskylän Latu ja Jyväskylän kaupunki tarjoaa nyt uuden MOBO-suunnistusradan. MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja ohjelman saat ladattua puhelimesi. Ohjeet löytyvät sivuilta: mobo.suunnistus.fi ja mobo.osport.ee

Rata on käytössä ja jos haluat apua sovelluksen käytössä ja MOBO-suunnistuksessa, niin tervetuloa Ladun Majalle tutustumaan lajiin keskiviikkona 8.6. klo 18.00-19.30.

Majan kartta löytyy sovelluksesta nimellä “Jyväskylän Ladun Maja”.

Ladun Majan MOBO-rastit ovat suunniteltu kaiken ikäisille ja soveltuvat hyvin myös perheen pienimmille suunnistusharrastuksen aloittamiseen. Rastit 1-9 sijaitsevat Ladun Majan läheisyydessä ja rastit 10-14 hieman kauempana. Lähtöpiste on Majan P-alueen ilmoitustaulun luona.

Lataa MOBO puhelimeesi ja aloita hauska harrastus luonnon keskellä. MOBO-suunnistusratoja löydät eri maista ympäri Eurooppaa ja Suomesta lähes joka paikkakunnalta.

Yhdistyksen jäseniä muistettiin mitalikahveilla Majalla

Syyskuussa 2021 oli tarkoitus muistaa ansioituneita latulaisia Suomen Ladun ansiomerkein. Valitettavasti pandemia vaikutti siihenkin ja mitalien luovutukset jouduttiin silloin perumaan. Nyt vihdoin oli aika suotuisampi. Suomen Ladun kevätkokouksessa huhtikuussa 2022 Jyväskylän Latu nimettiin vuoden latuyhdistykseksi. Lisäksi Anneli Mörä-Leino, Matti Varesmaa, Mauri Pitkänen ja Juha Vimpari saivat opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät kunniamerkit.

Mitalikahveja juotiin Majalla 29.5.2022. Siellä jaettiin Suomen Ladun kunnianosoituksia ansioituneille jäsenillemme. Valitettavasti kaikki eivät päässet paikalle vastaanottamaan mitaliaan. Hieno joukko saatiin kuitenkin koolle.

Mitalien saajia Majan rappusilla 29.5.2022. Kuva Mauri Pitkänen