Polkujuoksu

Kesän 2021 aikataulu

Jyväskylän ladun polkujuoksut tämän kauden osalta alkavat kesäkuussa Ladun Majalta tiistaina 1.6. klo 18.00. Jatkamme siitä elokuun loppuun asti erilaisilla polkuteemoilla ja kahdella eri vauhtiryhmällä: aloittelevat polkujuoksijat sekä jatkavat polkujuoksijat.  Lenkki jakautuu yhteiseen alkuverryttelyyn, maastossa juoksuun ja eri tekniikoihin tutustumiseen sekä loppuverryttelyyn.

  • Aloittelevien ryhmässä tutustutaan polkujuoksun perusteisiin ja juostaan (tarvittaessa kävellään) rauhallisella tahdilla. Tavoitteena on tutustua juoksun alkeisiin, verryttelytekniikoihin, erilaisiin metsämaastoihin, juoksuasentoa tukevan lihaskunnon harjoitteisiin ja lihashuoltoon. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa juoksutaustaa. Matkat ovat ryhmän toiveesta riippuen 4-6 km.

  • Jatkavien ryhmässä vahvistetaan jo aiemmin opittua, tutustutaan myös polkureittien suunnitteluun, ylä- ja alamäkitekniikoihin ja erilaisten maastonpohjien tarjoamiin haasteisiin.  Lisäksi maastossa voidaan toteuttaa erilaisia lihaskuntoon liittyviä harjoituksia. Matkat ovat riippuen ryhmän toiveista 7-10 km.

Varaa aikaa 1,5 h. Lenkki perutaan ainoastaan, jos ohjaaja on estynyt tai sää aiheuttaa turvallisuusriskin. Varusteiksi riittävät tavalliset lenkkarit, ulkoiluvaatteet ja juomapullo. Kesän ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan toukokuussa Jyväskylä Ladun verkkosivuilla ja tapahtumakutsu tulee näkyviin Ladun Facebook-sivulla. Kuvia ja tunnelmapaloja jaamme Instagramin kautta ennen ja jälkeen lenkin.


Haluatko osallistua? Ota yhteyttä lajivastaavaan.

Sanna Penttinen

0505857848