Sauvakävely

Sauvakävely on tuttu laji jo yli 1,5 miljoonalle suomalaiselle. Kynnys sauvakävelyn aloittamiseen on matala: laji sopii hyvin myös vähän liikkuneille ja ylipainoisille. Välineiksi tarvitaan vain kävelysauvat ja mukavat kengät. Sauvakävellä voi ympäri vuoden ja harrastamaan voi lähteä kotiovelta.

Sauvakävelyn tekniikka on helppo oppia. Oikealla tekniikalla hartiat pysyvät rentona, ylävartalo tekee tehokkaasti töitä ja askel rullaa hyvässä kävelyrytmissä. Harjoittelua voi tehostaa vaihtelevalla maastolla, nopeammalla tempolla sekä lisäpainoilla. Sauvakävely on tehokasta kuntoliikuntaa. Laji sopii niin kestävyysharjoitteluksi kuin tueksi painonhallintaan. Omien liikuntasuoritusten seuraaminen askel- tai sykemittaria käyttäen kannustaa lajin harrastajaa. Palkinnoksi saat paremman kunnon ja mielen. Lue lisää lajin terveysvaikutuksista Suomen Ladun nettisivuilta suomenlatu/sauvakävely.

Sauvakävelyt toukokuusta syyskuun loppuun

Sauvakävelyt aloitetaan vuoden 2023 toukokuussa. Toivottavasti lumet ovat silloin sulaneet. Lähtöpaikkana on Killerin Buugi-liikuntakeskus. Alkulämmittelyn jälkeen kaksi eri vauhtia etenevää ryhmää suuntaa Laajavuoren ja Köhniön vaihteleviin maastoihin. Lenkin pituus määräytyy ryhmän mukaan. Lopussa on palauttava venyttely. Tervetuloa mukaan sauvakävelijöiden iloiseen joukkoon. 

Heinäkuun pidämme taukoa ja lomailemme.

Tervetuloa uudet ja entiset kävelijät reippailemaan kanssamme.


Haluatko osallistua? Ota yhteyttä lajivastaavaan.

Mauri Pitkänen

0400 807 916
Ei tulevia tapahtumia.