Sauvakävely

Sauvakävely on tuttu laji jo yli 1,5 miljoonalle suomalaiselle. Kynnys sauvakävelyn aloittamiseen on matala: laji sopii hyvin myös vähän liikkuneille ja ylipainoisille. Välineiksi tarvitaan vain kävelysauvat ja mukavat kengät. Sauvakävellä voi ympäri vuoden ja harrastamaan voi lähteä kotiovelta.

Sauvakävelyn tekniikka on helppo oppia. Oikealla tekniikalla hartiat pysyvät rentona, ylävartalo tekee tehokkaasti töitä ja askel rullaa hyvässä kävelyrytmissä. Harjoittelua voi tehostaa vaihtelevalla maastolla, nopeammalla tempolla sekä lisäpainoilla. Sauvakävely on tehokasta kuntoliikuntaa. Laji sopii niin kestävyysharjoitteluksi kuin tueksi painonhallintaan. Omien liikuntasuoritusten seuraaminen askel- tai sykemittaria käyttäen kannustaa lajin harrastajaa. Palkinnoksi saat paremman kunnon ja mielen. Lue lisää lajin terveysvaikutuksista Suomen Ladun nettisivuilta suomenlatu/sauvakävely.

Sauvakävelyt jatkuvat vaihtuvissa paikoissa.

Sauvakävelyt jatkuu talviaikaan eri kohteissa. Niistä löytyy tietoa tapahtumakalenteristamme. Viikonlopun aikana kalenteriin lisätään seuraavan viikon paikka ja aika.


Haluatko osallistua? Ota yhteyttä lajivastaavaan.

Mauri Pitkänen

0400 807 916
Ei tulevia tapahtumia.