Sauvakävely

Sauvakävely on tuttu laji jo yli 1,5 miljoonalle suomalaiselle. Kynnys sauvakävelyn aloittamiseen on matala: laji sopii hyvin myös vähän liikkuneille ja ylipainoisille. Välineiksi tarvitaan vain kävelysauvat ja mukavat kengät. Sauvakävellä voi ympäri vuoden ja harrastamaan voi lähteä kotiovelta.

Sauvakävelyn tekniikka on helppo oppia. Oikealla tekniikalla hartiat pysyvät rentona, ylävartalo tekee tehokkaasti töitä ja askel rullaa hyvässä kävelyrytmissä. Harjoittelua voi tehostaa vaihtelevalla maastolla, nopeammalla tempolla sekä lisäpainoilla. Sauvakävely on tehokasta kuntoliikuntaa. Laji sopii niin kestävyysharjoitteluksi kuin tueksi painonhallintaan. Omien liikuntasuoritusten seuraaminen askel- tai sykemittaria käyttäen kannustaa lajin harrastajaa. Palkinnoksi saat paremman kunnon ja mielen. Lue lisää lajin terveysvaikutuksista Suomen Ladun nettisivuilta suomenlatu/sauvakävely.

Sauvakävelyt kesällä 2018

Sauvakävelylenkit alkavat maanantaina 21.5. klo 18 Boogi-liikuntakeskuksen pihasta. Ohjatut 1–1,5 tunnin sauvakävelylenkit alku- ja loppuverryttelyineen kävellään joka maanantai klo 18 alkaen.Lähtöpaikka on viime vuoden tapaan Killerin raviradan vieressä sijaitsevan Buugi-liikuntakeskuksen piha, osoite Sykeraitti 7.

Tasoryhmiä on kolme: nopeat, keskinopeat ja leppoisat.  Jokaiselle löytyy siis omalle vauhdille sopiva ryhmä. Lenkille lähdetään aina – satoi tai paistoi – syyskuun loppuun saakka. Heinäkuun pidämme taukoa ja lomailemme.

Tervetuloa uudet ja entiset kävelijät reippailemaan kanssamme.
Lisätietoja Marjut Hilska, 040 7755 7