Villiyrtit tutuiksi Marttojen kanssa 29.5.

Tunnistatko vuohenputken tai käenkaalin? Tai tiedätkö miten niitä voi hyödyntää ruokavaliossa?

Villivihannesten parasta käyttö- ja keräysaikaa on kevät ja alkukesä. Villiyrtit täydentävät hyvin ruokavaliota ja niiden keräily on hyvää hyötyliikuntaa. Kurssilla opetellaan tuntemaan muutamia helposti tunnistettavia yleisiä villiyrttejä. Osallistujat saavat mukaansa Marttojen Kuuden yrtin kimara -vihkosen. Oppaana kurssilla on kotitalousasiantuntija Hanni Kuronen Keski-Suomen Martoista.

Villiyrttikurssi toteutetaan lauantaina 29.5.. klo 10–14. Tapaamme Hotelli Alban terassilla klo 10. Jos tulet omalla autolla, hae pysäköintikortti hotelli vastaanotosta. Ota mukaasi ilmava kori tai paperipussi, jossa keräämäsi yrtit saavat lempeästi levätä eivätkä ruttaannu yhdeksi möykyksi.

Ennen retkeä Hanni esittelee vihkosen villiyrtit sanoin, kuvin ja näyttein, jonka jälkeen suuntaamme Ylistön rantaraitille ja metsiin keräämään yrttejä. Parin tunnin kuluttua palaamme takaisin Hotelli Alban terassille / nurmialueelle ihmettelemään saalistamme ja nauttimaan kurssikahvit.

Kurssin hinta on 15 € jäseniltä ja 20 € ei-jäseniltä. Hinta sisältää opastuksen, Marttojen Kuuden yrtin kimara -vihkosen, kurssikahvit kera pienen suolaisen sekä tapaturmavakuutuksen. Ilmoittautumiset sähköpostilla marjut.hilska@gmail.com viimeistään keskiviikkona 26.5. Kerro samalla ruoka-aineallergiasi. Maksamiseen saat ohjeet ilmoittautumisen yhteydessä.

PS. 3.–4. syyskuuta on tulossa sienikurssi ja -retki. Siitä lisää elokuun jäsenlehdessä.