Jyväskylän kaupungin ohjeistus 29.09. koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi

Jyväskylän kaupungin ohjeistukset koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi

Hyvä liikuntaharrastaja. Tämä kirje lähetetään Jyväskylän Timmi-varausjärjestelmän kautta henkilöille, jotka on merkitty koulujen liikuntasalivarausten yhteyshenkilöksi. Viesti sisältää kaupungin ohjeistuksia koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Luethan sisällön huolella ja viet tietoa eteenpäin omassa yhteisössäsi. Kiitos kaikille jo etukäteen!

Jyväskylässä laaja maskisuositus yli 15-vuotiaille asukkaille   maskeja suositellaan pidettävän aina julkisissa sisätiloissa sekä yleisötilaisuuksissa

Jyväskylän kaupunki antoi laajan maskisuosituksen torstaina 24.9. kaikille yli 15-vuotiaille kahden viikon ajaksi. Taustalla on Jyväskylän koronatartuntojen kasvava määrä ja arvio siitä, että Jyväskylässä on menossa käynnissä taudin kiihtymisvaihe. Maskien käyttösuositus täydentää turvallisuusohjeita, jossa muut toimenpiteet ovat hyvä käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona sekä koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa. Maskien käyttösuositus koskee myös urheiluseuroja, harrastajia, ottelutapahtumia ja kaikkia julkisilla paikoilla tapahtuvia toimintoja, jos turvavälejä ei voida muuten säilyttää.

Maskisuositus liikuntapaikoilla:
”       Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Tämä tarkoittaa siis kaikkia kaupungin liikuntahalleja ja -tiloja. Suositus koskee kaikkia liikuntatiloissa liikkuvia henkilöitä. Eli niin liikkumaan meneviä, valmentajia, lasten ja nuorten saattajia, otteluiden katsojia kuin kaupungin henkilökuntaakin.
”       Ulkoilmassa olevissa turnauksia ja tapahtumissa, joissa on mukana laajoja yleisöjoukkoja ja turvavälejä ei voida muuten säilyttää.
”       Liikuntaa ja urheilua seuratessa katsomotiloissa
”       Uimahallien yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa, eli ennen kosteisiin tiloihin siirtymistä
”       Maskia ei tarvitse käyttää liikunta/urheilusuorituksen aikana.
Muistutuksena myös, että alku- ja loppuverryttelyjen tekeminen liikuntatilojen aula- ja eteistiloissa ei ole tällä hetkellä sallittua. Tämä koskee myös uimahalleja ja altaiden reunatiloja. Lämmittelyt ja verryttelyt tulee tehdä ulkona tai sille varatulla omalla vuorolla.

Mikäli ohjeistuksia ei noudateta ja koronatilanne Jyväskylässä pahenee, on Jyväskylän kaupunki valmistellut toimenpidelistauksen sen varalle. Toimenpidelistauksen mukaan kaupunki voi väliaikaisesti sulkea omia yksiköitään mm. harrastustoiminnan rajoittamiseksi. Kaupungin omistukseen kuuluvia yksiköitä ovat useat eri liikuntapaikat sekä uima-hallit. Toimenpiteet otetaan käyttöön, mikäli koronatartuntojen alkuperää ei voida enää jäljittää ja tartunnat lähtevät leviämään asukkaiden keskuudessa hallitsemattomasti. Kaupungilla on myös muita toimenpiteitä ja niitä voidaan ottaa käyttöön vapaamuotoisessa järjestyksessä riippuen siitä, missä ikäryhmässä tai palvelussa tartunnat leviävät.

Maskisuositus koskee siis kaikkia kaupungin hallinnoimia liikuntatiloja, kuten koulujen saleja ja niiden ilta- ja viikonloppukäyttöä, liikuntalaitoksia, uimahalleja, liikuntasaleja ja liikuntahalleja.  Kaikissa näissä tiloissa voi liikkua muita oman ryhmän ulkopuolisia ihmisiä, jolloin maskia käyttämällä varmistetaan turvallinen kohtaaminen käytävillä ja muissa tiloissa.
Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluissa on linjattu jo aiemmin, että vanhempien ja saattajien tulisi odottaa lapsia ulkona. Jos aikuisilla on tarve liikkua sisätiloissa, heidän suositellaan silloin käyttävän kasvosuojainta.

Noudattamalla ohjeistuksia ja olemalla järkeviä mahdollistamme siis harrastus- ja kilpaurheilukauden jatkumisen myös koronan aikana. Haluamme nyt kaikin keinoin huolehtia, että liikuntapaikat pysyvät auki sekä harrastus- ja kilpailutoiminta käynnissä. Tehdään tämä yhdessä!

Ajantasaisen liikuntapalvelujen koronatiedotus kaupungin verkkosivuilla osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/korona

Lisätietoja
Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi