Hiihtomaa ja metsäladut on kunnostettu

Jyväskylän Ladun vapaaehtoiset latumiehet ovat kunnostaneet Majan metsäladut ja hiihtomaan Ladun Majan edustalle 15.1. Ohessa latukartta.

* Majan Vitonen on nyt oikeastaan “pikkuvitonen”. Sen loppuosalla on metsätöitä. joten hiihtäjän tullessa Kauramäen ladulle, paluu Majalle pitää tehdä sitä pitkin.

* Majan Vitoselta jatkuu opasteen mukaan myös latu Muurame Golfin alueelle.

* Majan Seiska eroaa Soidenlammen/Hanhiperän ladusta. Reitti kulkee matkalla jonkin matkaa Hanhiperän ladulla. Reitillä on opasteet. “Neljän ladun risteyksen” jälkeen Seiska palaa metsäladuksi kulkien Soidenlammen rantaa pitkin.

* Maisemalatu on helppo latu, kulkien pari kilometriä nousten loivasti mäelle, josta on talvella avarat ja kivat näkymät. Mäeltä on paluu samaa reittiä takaisin. Maisemalatu lähtee metsään laavun lähellä, Vitosen alun oikealta puolelta.

Majan edustalle on jäälle ajettu hiihtomaan latuja hiihdon harjoittelemista ja mäenlaskua (suksilla) varten. Lisäksi järven kiertää jäälatu.

Metsälatujen kunnostustilanne ei näy kaupungin latuinfossa toistaiseksi. Pyrimme ilmoittamaan latujemme kunnostuksesta sosiaalisessa mediassa.