Jyväskylän Ladun Jyväspatikka

Jyväskylän Latu järjestää 24.8.2024 klo 10.00–15.00 Jyväspatikka kävelytapahtuman Ladun Majalla, Ronsuntaipaleentie 279. Tilaisuus on kaikille avoin ja se on tarkoitettu kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille ja se on maksuton.

Reitit on merkityt ja ne lähtevät Ladun Majalta. Patikointivaihtoehtoina ovat:

Tossu- ja tassupolku, 700 m pitkä reitti ”satumetsässä”.  Polku sopii erityisesti lapsiperheille. Se on kesällä 2024 myös runopolku.

Pikkukakkonen, noin 1200 m pitkä esteetön reitti. Reitin varrella on luonnonkiviin maalattuja satuhahmoja.

Soidenlammen lenkki on latupohjaa myöden kulkeva 4,7 km pitkä reitti. Lenkille voi lähteä omassa aikataulussa tai ohjaajan vetämässä ryhmässä klo 10.00 ja klo 12.00.

Kulonpalonmäen lyhyt kierros 7,9 km

Kulopalonmäen pitkä kierros 15,6 km

Reitit kulkevat osin latupohjaa ja osin metsäpolkuja kulkevat pitkin. Kulonpalonmäen kierroksille pääsee oppaiden vetämässä ryhmässä klo 10.00. Toki reittiä voi kiertää oman aikataulun mukaan. Pidemmille lenkeille kannattaa ottaa oma juomapullo mukaan.

Ladun Majalla on myynnissä virvokkeita koko tapahtuman ajan.

Tapahtuman järjestämiseen kannustaa se tosiasia, että jo 30 minuutin kävely metsässä edistää terveyttä. Tapahtuman avulla Jyväskylän Latu haluaa innostaa ihmisiä hyödyntämään lähimetsien polkuja ja reittejä. Tapahtumaan toivotaan runsasta osanottoa. Jyväspatikasta on tarkoitus saada luoduksi jokavuotinen kävelytapahtuma.

Yhteistyökumppanit

Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Sydänyhdistys, Punainen Risti, TUL, Jyväskylän seniorit

Perheille ja pienimmille on Majan takana olevassa satumetsässä Tossu ja tassupolku, jonka varrella on tänä kesänä kansalaisopiston sanataideopiston pienten runoilijoiden töitä luettavissa. Polku alkaa ja päättyy Ladun Majan takana. Se on koko matkan Pikkukakkosen reitin sisällä.

Pikkukakkosen varrella on mielenkiintoisia, kiviin tehtyjä satuhahmoja.

Soidenlammen lenkki ja Kulonpalonmäen kierrokset ovat merkityt. Lisäksi niihin pääsee mukaan vetäjän seurassa ohjelman mukaan.