Tassu- ja tossupolku on myös runopolku

Ladun Majan maaston satumetsässä kulkeva Tossu- ja tassupolku on nyt tämän kesän ajan myös runopolku. Polku lähtee Ladun Majan takapuolelta ja on merkitty runotauluin. Polku sopii erityisen hyvin lapsiperheille. Polku on kuitenkin niin epätasainen, ettei reitin kiertäminen lastenrattaiden kanssa onnistu.

Ladun Majan kulmilta metsään sukeltava Tossu- ja tassupolku henkii luonnonrauhaa ja metsän ikiaikaa. Tänä kesänä reitin varrella voi pysähtyä luonnon ihmeiden lisäksi runojen äärelle, kun polun vierellä mutkittelee sanataidekoulun runonäyttely Täällä olen kotona.

Tossu- ja tassupolulla runot on kiinnitetty lapsen korkeudelle, lasten tutkittavaksi ja löydettäväksi. Sanat tarjoavat kuitenkin ajattelun ja ihmettelyn aihetta aivan kaikenikäisille kulkijoille, siispä polun varrelle kannattaa tänä vuonna suunnata iästä riippumatta.

Sanataidekoulu suosittelee pakkaamaan matkaan mukaan oman muistikirjan ja kirjaamaan muistiin metsän puhetta, tuulen lauluja ja muurahaisten tarinoita. Mutta samalla kannattaa muistaa, että Ladun Majan metsässä on taikaa: jos runoon kirjoittaa puun kaatumisesta, se todella saattaa kaatua! Pohdi siis tarkkaan sanojasi, niissä on erityistä voimaa.

Ps. Noin 900 metrin mittainen polku on mainio kohde pienempienkin lasten kanssa. Helposti hahmotettava ja sopivan mittainen metsäreitti kannattaa siis merkitä hetimiten oman perheen kesäsuunnitelmien kalenteriin. Reitin kiertämisen jälkeen voi istahtaa läheiselle rantalaavulle, kenties löydät runon sieltäkin.

Runopolun suunnittelu Sanataidekoulu Jyväskylän kansalaisopisto. Runot ovat koulun oppilaiden.