Kaivinkoneita ja kuorma-autoja Ladun Majan alueella

Ladun Majan alueella ja läheisyydessä on viime viikkoina liikkunut raskaita työkoneita ja kuorma-autoja. Parkkipaikkoja on laajennettu ja latu-uria paranneltu. Edellämainittujen toimenpiteiden lisäksi on Pikkukakkoseksi nimetyn latu-uran varteen sekä uuden konehallin edustalle kaivettu ojia ja lukuisia kuoppia, joihin on asennettu sähkökaapeli sekä betonisia pylväsjalustoja

     

Jyväskylän kaupungin liikuntapaikkavastaava Kari Häkkinen kertoo, että Pikkukakkosesta on tullut heille paljon positiivista palautetta. Latu on yksi parhaita Jyvässeudulla pienille lapsille ja aloitteleville hiihtäjille. Isoja ylä- ja alamäkiä ei ole ja latu on juuri sopivan mittainen ja turvallinen pienimmillekin hiihtäjille. Harmitusta on aiheuttanut, ettei hämärän ja pimeän aikaa hiihtäminen ole ollut mahdollista, kun Pikkukakkosella ei ole valaistusta. Tämä tilanne on nyt korjaantumassa. Kari Häkkinen toteaa, että maankaivuu ja siihen liittyvät asennustyöt tehdään valmiiksi ennen lumentuloa ja hiihtokauden alkua. Tiedossa ei vielä ole, saadaanko valaistus jo tulevaksi vai vasta seuraavaksi hiihtokaudeksi.
Joka tapauksessa Ladun Majan alueen jo ennestään varsin kattava latuverkosto valaistuine perinteisen hiihtotavan ja luistelun väylineen sekä maastohiihtolatuineen tulee saamaan valaistusta Pikkukakkosesta oivan lisän koko perheen hiihtoharrastusmahdollisuuksiin.

Toistaiseksi lumi puuttuu, mutta eiköhän sitäkin taivaalta aikanaan tule.

Tervetuloa hiihtelemään.

 

 

Kuvat Mauri Pitkänen