Vapaaehtoiset pitävät pyörät pyörimässä

Jyväskylän Latu liikuttaa ulkoilijoita monin tavoin. Ehdottomasti eniten suoritteita syntyy hiihtokaudella, kun hiihtäjät ja muut ulkoilijat liikkuvat Majan alueella käyttäen samalla Majan tarjoamia palveluita. Paljon osallistujia on myös Muumien hiihtokoulussa sekä erilaisissa viikkoaktiviteeteissä, kuten sauvakävely, polkujuoksu, lentopallo, ilta- ja viikonloppuretket. Jyväskylän Latu on alueellamme erittäin merkittävä liikuttaja. Kaikki yhdistyksemme palvelut tuotetaan vapaaehtoisvoimin. Tähän joukkoon saa mielellään tulla mukaan. Vapaaehtoisjoukossa toimit yhdessä mukavien ihmisten joukossa.

Yhdistyksen toiminnan ja sen tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että sillä on aktiivinen ja innovatiivinen hallitus. Syyskokouksessa valitaan erovuoroisten tilalle uudet jäsenet. Mikäli haluaisit olla mukana kehittämässä toimintaa, ilmoittaudu ehdolle hallitukseen.

Talven aikana ulkoilijoiden palveleminen Majalla tehdään majapäivystäjien voimin. Päivystysvuoroissa on mukava tunnelma ja kivat kaverit. Tähän joukkoon otamme mielellään mukaan uusia henkilöitä, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Muumien hiihtokoulua pyörittää iso joukko opettajia ja apuopettajia. Näihin toimintoihin, kuten myös esimerkiksi sauvakävelyyn, polkujuoksuun, retkeilyyn, metsämörritoimintaan jne. järjestetään uusille vetäjille koulutuksia.

Oma lukunsa on Majan metsälatujen hoito ja raivaus sekä polttopuuhuolto. Majalla, Soppimajalla, saunalla sekä Kolmisoppisen laavulla kuluu vuoden aikana huomattava määrä polttopuuta. Joku on sanonut, että näissä fyysisissä töissä saa olla raittiissa ilmassa, ulkoilmakuntosalilla. Lehden 2023/3 kansikuvassa onkin joukko iloisia talkoolaisia polttopuita tekemässä. Polttopuutalkoissa kaikille löytyy sopivia tehtäviä, kaikkien osallistujien ei tarvitse hallita kirveen tai moottorisahan käyttöä. Pienittyjen puiden siirtelyssä ja varastoinnissa riittää myös puuhaa. Majan kevät- ja syystalkoissa osallistujat voivat valita itselleen mieluisia tehtäviä.

Suomen Ladun Karigasniemellä sijaitsevaa Akumajaa huolletaan yhdistyksemme jäsenten toimesta. Akumajasta on erikseen juttu tässä lehdessä. Jos huoltoviikkoon osallistuminen kiinnostaa sinua, artikkelissa on kuvattu, miten huoltojoukkoon voit ilmoittautua.

Vapaaehtoiset toimijat saavat palkaksi hyvän mielen ja pääsevät osallistumaan erilaisiin mukaviin tapahtumiin ja tehtäviin. Syksyisin Jyväskylän Latu muistaa vapaaehtoisia erikseen kiitosillan tapahtumassa.

Tärkeintä on, että ulkoilijat pääsevät nauttimaan Jyväskylän Ladun tarjoamista palveluista ja tapahtumien puitteista. Jos kuitenkin ajattelet, että voisit olla mukana toiminnassa jollain panoksella, ota reilusti yhteyttä yhdistyksemme sähköpostilla tai takasivulla nimettyihin vastuuhenkilöihin, niin kerromme lisää.

yhdistyksen sähköposti: jkllatu@jyvaskylanlatu.fi