Hiihto ja hiihtoretket

Hiihto on useimman latulaisen perusharrastus.

Latuyhdistyksissä harrastetaan kuntohiihtoa ja retkihiihtoa yksin ja ryhmissä. Vauhti ei ole pääasia. Suurin osa kilometreistä hiihdetään kotimaisemissa, mutta monet latulaiset suuntaavat hiihtomatkansa Lappiin hiihtokeskusten laduille ja keväthangille tunturiin.

Ladun maja on yhdistyksen oma tukikohta. Ladun majan ympäristössä olevilla laduilla on mahdollista harrastaa  sekä perinteistä että luistelutyylin hiihtoa.

Pikkukakkonen sopii aloittelijoille ja perheen pienimmille. Talvella kun Kolmisoppisen jää kantaa, siinä voi harrastaa hiihtoa tasaisella ladulla. Se toimii myös Muumien hiihtokoulun harjoitusalueena. Soidenlammen lenkki on maastoltaan helpohko ja soveltuu hyvin kuntohiihtoon molemmilla tekniikoilla. Se on valaistu. Majan seiska tarjoaa vaihtelua: välillä on tampparilla tehtyä leveää paanaa ja sitten taas perinteistä metsälatua. Viime talven suosikkia, vaihtelevaa ja helpohkoa Hanhiperän 8,5 km lenkkiä, on parannettu syksyn aikana. Sitä voi hiihtää molemmilla tavoilla. Majan kaksikymppinen on legendaarinen perinteisen lenkki aikuiseen makuun. Sen alkuosa on helppoa ja laskuvoittoista, keskivaiheilla on vaihtelevaa maastoa, jossa kannattaa varata voimia puolenvälin jälkeisiin nousuihin ja huimaan loppulaskuun kolmisoppisen rantamaisemiin. Kaksikymppisen kunnossapito riippuu talven lumitilanteesta.

Talven hiihtotapahtumat löytyvät klikkaamalla sivun alalaidasta Tulevat tapahtumat – Hiihto ja hiihtoretket alta tapahtumia.

Ajankohtaiset tiedot latuverkostosta ja sen kunnosta kannattaa katsoa Jyväskylän kaupungin latuinfosta.

Majan latuverkoston lisäksi sieltä löytyy myös muidenkin Jyväskylän alueen latujen tiedot.

Avaa tästä linkistä Ladun majan latukartta.


Haluatko osallistua? Ota yhteyttä lajivastaavaan.

Reijo Leino

040 568 8751

Tulevat tapahtumat - Hiihto ja hiihtoretket

Hiihtämään Lapin hangille