Muumien hiihtokoulu 2024

     

Muumien hiihtokoulu järjestetään Ladun Majalla eri-ikäisille ja eritasoisille lapsiryhmille kahtena eri viikon­loppuna niin, että kumpana viikonloppuna ovat eri ryhmät. Näin hiihtokoululaiset saadaan jakaantumaan kahteen eri ajan­koh­taan, jolloin ruuhka sekä parkkipaikoilla että majan liepeillä on vähäisempi.  Hiihtokoulussa opetellaan hiihtoa ennen kaikkea leikkien kautta, jolloin lapsen suksien hallinta paranee.

Muumiperheet voivat valita sopivan ajan kahdesta vaihtoehdoista. Muille ryhmille on vain yksi ajankohta 

 • 27.–28.1.2024 klo 12–14 Muumiperheet, Muumipeikot ja Retkihemulit
 • 3.–4.2.2024 klo 12–14 Muumiperheet ja Nipsut
 • Muumiperheessä 2–5-vuotiaat lapset ovat yhdessä oman aikuisen kanssa.
 • Muumipeikoissa ovat 5–6-vuotiaat hiihtoa aloittelevat lapset.
 • Nipsuissa harjoittelevat 5–8-vuotiaat, joilla on hiihdon perustaidot jo hallussa.
 • Retkihemuleissa hiihtävät yli 6-vuotiaat, joilla on erityisen hyvin perustaidot jo hallussa.

Löydät tarkempaa määrittelyä ryhmistä Suomen Ladun sivulta https://www.suomenla­tu.fi/ulkoile/lastentoiminta/muumien-ulkoilukoulut/muumien-hiihtokoulu.html

Hiihtokoululaisten huoltajat antoivat viime vuoden hiihtokoulusta mm tällaista palautetta:

 • Kiitos ihanille, lempeille ja innostaville ohjaajille! Lapsia kannustettiin ja ohjattiin sopivasti painostamatta mihinkään mitä lapsi ei tahtonut. Lapselle annettiin tilaa lämmetä omaan tahtiinsa ja sen myötä lapsi roh­kaistui kokeilemaan jännittäviäkin uusia juttuja! Mäenlasku oli lapsen mielestä parasta ja haluaa kuulemma ensivuonnakin tulla uudestaan.
 • Ohjaajalla oli kivoja ideoita lumivyörystä, meteoriitista joiden ilmaantumiseen liitettiin sivuttaissiirtymistä, kaatumista jne
 • Kiitos ihanille hiihdon opettajille, että jaksoitte kärsivällisesti opastaa lapsia.
 • Hiihtotehtävät olivat hyviä. Eniten kotona kiitosta saivat Muumilotto ja Muumilatu, tottakai myös munkit.
 • Hienosti rakennettu monipuolinen hiihtomaa

Kiva oli myös huoltajan kirjoittama perheen 7- vuotiaan kommentti: ” Oli tosi kivaa. Parasta oli kaikki.”

Majalle rakennetaan hiihtomaa heti, kun sää sen sallii ja hiihtomaata pyritään ylläpitämään niin kauan kelejä riittää. Hiihtomaa on tarkoitettu kaikille suksilla liikkuville sekä lapsille että vanhemmille. Valitettavasti hiihtomaan ladut eivät kestä kävelyä eivät mäet pulkkailua. Tulkaa siis hiihtomaahan vain suksilla.

Jos sinun perheellesi klo 12 alkava hiihtokoulu on vielä päiväunien vuoksi haasteellinen, lähde lapsesi kanssa hiihtä­mään oman perheen voimin hiihtomaahan teille sopivana ajankohtana ja tulkaa hiihtokouluun mukaan ensi vuonna.  Lapsi oppii parhaiten hiihtämään hiihtämällä ja näkemällä kuinka omat vanhemmatkin liikkuvat suksilla. Aluksi kannattaa edetä aivan pieni pätkä ja pitkää taukoja – luonnossa on paljon ihmeteltävää sukset jalassa. 

Muumien hiihtokouluun ilmoittaudutaan 9.-23.1.2024 alla olevista linkeistä. Sähköpos­titse tai puhelimitse hiihtokouluun ei voi ilmoittautua. Kannattaa ilmoittaa lapsi/lapset ajoissa mu­kaan, sillä ryhmät voivat täyttyä nopeasti, jolloin viimeisinä päivinä ilmoittautuneet eivät mahdukaan enää mukaan. Ilmoita lomakkeen lisätietoja-kohdassa mahdolliset hiihtokoulukaveritoiveet.

Hiihtokoulu maksaa 20 € Jyväskylän Ladun jäsenperheen lapselle. Muille lapsille hinta on 25 €. Maksuohjeet lähete­tään osallistumisen vahvistamisen yhteydessä sähköpostiin.  Hiihtokoulumaksuun sisältyy hiihtokou­lupäivinä mehu ja munkki (tai vastaava).

Mikäli olisit kiinnostunut tulemaan hiihtokouluumme pää- tai apuohjaajaksi, ota yhteyttä Annuun. Suomen Latu jär­jestää Muumien hiihtokoulun ohjaajakoulutuksen 13.1.2024 ja Jyväskylän Latu maksaa kurssisi (jäl­kikäteen), jos il­moittaudut hiihtokoulumme ohjaajaksi joulukuussa. 

Lisätietoja:

Anneli (Annu) Mörä-Leino

040 7683494, anneli.mora-leino@elisanet.fi


  Haluatko osallistua? Ota yhteyttä lajivastaavaan.

  Anneli Mörä-Leino

  040 7683494

  Tulevat tapahtumat - Muumien hiihtokoulu 2024

  Muumien hiihtokoulu, Muumiperheet, Muumipeikot ja Retkihemulit
  Muumien hiihtokoulu, Muumiperheet ja Nipsut