Retkeily

Retkeily harrastuksena

Luontoretkeily on monipuolinen, kuntoa kohottava ja elämää rikastuttava vapaa-ajan harrastus. Luonnossa liikkuminen ja luonnon tarkkailu tarjoavat mukavaa vaihtelua opiskelun ja työelämän paineisiin tai eläkepäiviin.

Luontoretkiä voi tehdä asuinpaikkansa lähiympäristössä tai ulottaa ne kauemmas kotiseudulleen, kotimaahansa tai jopa ulkomaille saakka. Suomen monet kansallispuistot ovat erittäin suositeltavia retkikohteita. Retkeily kehittää harrastajan omia kykyjä olla luonnossa selviytyjä ja luonnon ihmeiden näkijä ja kokija. Kaiken ikäiset voivat oppia jokaisella retkellään luonnosta jotain uutta. Nöyrä asenne luontoa kohtaan, sään ja muiden olosuhteiden huomioonottaminen ja riittävä suunnistustaito ovat tärkeitä tekijöitä retkien onnistumiselle. Luonnossa liikkuminen ja oleskelu tapahtuu jokamiehen oikeuksia ja velvollisuuksia noudattaen.

Luontoretkeilyyn voi liittää monia liikuntamuotoja harrastuksia kuten hiihtoa, lumikenkäilyä, soutua, melontaa, maastopyöräilyä, suunnistusta, geokätköilyä, luonnon havainnointia, kasvien ja eläinten tarkkailua jne. Retkeily on hyvä harrastus myös sosiaalisen verkoston kehittämiseen.

Harrastuksen voi aloittaa vaikkapa osallistumalla Jyväskylän Ladun järjestämille retkille, vaelluksille ja luontoretkeilyn kursseille. Retken voi suunnata myös esim. Lappiin Kiilopäälle, josta tässä markkinointivideo.

JYVÄSKYLÄN LADUN KESÄRETKET 2024

Kesäkauden 2024 retkikattaus on taas valmiina nautittavaksi. Lähde mukaan mukavien retkikumppaneiden kanssa torstain iltaretkille ja lauantain päiväretkille. Luvassa on mielenkiintoisia retkikohteita, liikuntaa kesäisessä luonnossa ja myös mieleenpainuvia hetkiä eväitten kera nuotiotulilla säätilan niin salliessa.

Retkille voi osallistua normaalikuntoinen. Ota mukaan juotavaa, omat eväät sekä säätilaan sopivat jalkineet ja vaatteet. Retkikohteisiin kuljemme kimppakyydeillä. Ilmoittautumista ei tarvita, mutta saavutaan ajoissa lähtöpaikalle, joka on tuttuun tapaan Jyväskylän jäähallin kahvila Alakulman p-paikka (Rautpohjankatu 10).

Retkiohjelman muutokset ovat mahdollisia ja niistä ilmoitetaan Jyväskylän Ladun eri somekanavilla. Tervetuloa mukaan!

Iltaretket torstaisin, lähtö klo 17 Jäähallin kahvila Alakulmalta

 • 16.5. Koskikaran kierros, Rutalahti
 • 30.5. Hietasyrjän kangas, Laukaa
 • 13.6. Hitonhauta, Laukaa
 • 27.6. Hyyppäänvuori, Laukaa
 • 08.8. Haukan kierros, Korpilahti
 • 29.8. Jääskelän luontopolku; Jyväskylä
 • 19.9. Sippulanniemen luontopolku, Jyväskylä

Lauantairetket, lähtö klo 8 tai 9 Jäähallin kahvila Alakulmalta

 • 08.6. Lintharjun ulkoliikunta-alue, Suonenjoki (lähtö klo 8)
 • 24.8. Kävelytapahtuma Jyväspatikka Ladun Majalla klo 10
 • 07.9. Töllin taival, Petäjävesi (lähtö klo 9)
 • 28.9. Laulavan Mörön polku, Äänekoski (lähtö klo 9)


Haluatko osallistua? Ota yhteyttä lajivastaavaan.

Heikki Viljanen

044 064 8604
Ei tulevia tapahtumia.