Retkeily

Retkeily harrastuksena

Luontoretkeily on monipuolinen, kuntoa kohottava ja elämää rikastuttava vapaa-ajan harrastus. Luonnossa liikkuminen ja luonnon tarkkailu tarjoavat mukavaa vaihtelua opiskelun ja työelämän paineisiin tai eläkepäiviin.

Luontoretkiä voi tehdä asuinpaikkansa lähiympäristössä tai ulottaa ne kauemmas kotiseudulleen, kotimaahansa tai jopa ulkomaille saakka. Suomen monet kansallispuistot ovat erittäin suositeltavia retkikohteita. Retkeily kehittää harrastajan omia kykyjä olla luonnossa selviytyjä ja luonnon ihmeiden näkijä ja kokija. Kaiken ikäiset voivat oppia jokaisella retkellään luonnosta jotain uutta. Nöyrä asenne luontoa kohtaan, sään ja muiden olosuhteiden huomioonottaminen ja riittävä suunnistustaito ovat tärkeitä tekijöitä retkien onnistumiselle. Luonnossa liikkuminen ja oleskelu tapahtuu jokamiehen oikeuksia ja velvollisuuksia noudattaen.

Luontoretkeilyyn voi liittää monia liikuntamuotoja harrastuksia kuten hiihtoa, lumikenkäilyä, soutua, melontaa, maastopyöräilyä, suunnistusta, geokätköilyä, luonnon havainnointia, kasvien ja eläinten tarkkailua jne. Retkeily on hyvä harrastus myös sosiaalisen verkoston kehittämiseen.

Harrastuksen voi aloittaa vaikkapa osallistumalla Jyväskylän Ladun järjestämille retkille, vaelluksille ja luontoretkeilyn kursseille. Retken voi suunnata myös esim. Lappiin Kiilopäälle, josta tässä markkinointivideo.

JYVÄSKYLÄN LADUN KESÄRETKET 2023

Kesäkauden 2023 retkikausi on päättynyt. Teimme yhdeksän iltaretkeä ja neljä lauantairetkeä, joista yksi viidenneksi tarkoitettu iltaretki jouduttiin perumaan kaatosateen vuoksi. Lisäksi osallistuimme Keski-Suomen latualaueen järjestämään matkaan Helvetinjärven kansallispuistoon 13.5. Suosituin iltaretki oli 25.5. tehty “Muuratsalon maisemakierros”, jonne osallistui 36 retkeläistä. Iltaretket olivat myös suosituimpia kuin lauantaireket, joiden suosikki oli Pyhä-Häkin kansallispuisto (10.6.) ja osallistujia oli 13. Kaikkiaaan Jyväskylän Ladun järjestämillä retkillä kävi kesäkaudella 2023 yhteensä 210 retkeläistä.

Kiitos kaikille mukana olleille retkeläisille. Ensi kesän retkiä sunnittelemme maaliskuussa 2024. Päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. Jos sinulla on mielessäsi hyvä retkikohde, tai haluat antaa muuta palautetta retkitoiminnasta, niin laita rohkeasti sähköpostia: heikki.viljanen@jyvaskylanlatu.fi


Haluatko osallistua? Ota yhteyttä lajivastaavaan.

Heikki Viljanen

044 064 8604
Ei tulevia tapahtumia.